15 redenen waarom wonen in het buitenland je sterker maakt

wonen in het buitenland

Ken je dat gevoel? Na een zonnige zomervakantie of een korte citytrip heb je plots weer overal zin in. Nieuwe ideeën, nieuwe plannen en bovenal: je lijkt de hele wereld aan te kunnen! Een tijdelijke andere omgeving kan een life-changing ervaring zijn. Het kan je bovendien (mentaal) sterker maken. En dat geldt dus niet alleen voor vakantie, maar ook voor (tijdelijk) wonen in het buitenland. Maar waarom eigenlijk?

Je hoort het regelmatig; studenten die tijdelijk in een ander land gaan wonen, verliefden die naar het buitenland vertrekken voor hun partner of klimmers op de maatschappelijke ladder die verhuizen vanwege een nieuwe baan in een ander land.

Het is een hele uitdaging en het kan je leven bovendien compleet veranderen. Vooral op mentaal gebied kan het ‘omgooien’ van je leven tricky zijn. Maar het levert je ook ontzettend veel op. Hier zijn vijftien redenen waarom wonen in het buitenland je (mentaal) sterker kan maken:

1. Je moet je aanpassen aan een nieuwe plek en opnieuw een dagelijkse routine vinden. Dit is spannend maar ook heel leerzaam!

2. Op zoek naar die nieuwe dagelijkse routine leer je om te overleven buiten je comfortzone. Alles is immers nieuw en je moet alles opnieuw ontdekken. No excuses! 

3. Je bereikt veel in korte tijd. In een nieuw land probeer je de taal zo snel mogelijk te leren en bovendien ontdek je gauw nieuwe dingen.

4. Ervaringen en herinneringen zijn belangrijker geworden. Een dure auto of een breedbeeldtelevisie heb je immers niet zomaar in je nieuwe woonplaats. Een gezellig etentje met nieuwe vrienden of een bezoekje aan een nieuwe stad is daardoor veel meer waard geworden. Reizen helpt je beseffen wat écht belangrijk is. 

5. Je voelt geen druk meer om nieuwe hotspots te ontdekken of om te reizen. Dat doe je automatisch. Alles is immers nieuw.

6. Je zelfvertrouwen krijgt een boost. Je bent in het begin misschien veel alleen, maar doet daardoor ook dingen die je in je eigen land waarschijnlijk nooit gedaan zou hebben. 

7. Je talenknobbel wordt alleen maar groter. Je leert waarschijnlijk de taal van je nieuwe thuisland en je spreekt zo nu en dan ook nog Engels en Nederlands. 

8. Je leert sneller om hulp te vragen. Want ja, hoe moet je anders ergens achter komen in een ander land?

9. Beslissingen nemen wordt steeds makkelijker. Je moet dat namelijk continu doen en hebt afstand genomen van ‘het bekende’.

10. Je kunt je gauw aanpassen aan nieuwe situaties en omstandigheden. Geen vast ritme meer, maar van de hak op de tak. En dat kan ook heel fijn zijn! Je gaat daardoor bovendien meer in het moment leven. 

11. Door het wonen in een ander land leer je veel over jezelf. Vragen zoals wie ben ik, wat wil ik en wat doe ik schieten regelmatig door je hoofd.

12. Bovendien leer je veel over je ‘eigen’ land. De verschillen, de (im)perfecties en bovendien dingen die je mist herken je gauw. Plots verlang je naar een zak drop, een stamppotje of een plakje kaas! 

13. Je krijgt daarnaast ook meer waardering voor de schoonheid van je eigen land. Als je er lang niet bent geweest lijkt het allemaal ineens veel mooier! 

14. Je hebt altijd leuke verhalen te vertellen. Omdat alles nieuw is grijp je de kans om dingen te ontdekken. Geen stress, maar relaxen! En daardoor heb je keer op keer een tof verhaal. 

15. Staat toch mooi op je cv, zo’n ervaring in het buitenland. Veel mensen en organisaties zien de waarde in van zo’n buitenlandervaring! 

Zou jij ook wel in het buitenland willen wonen?

Lees ook:
Moving meditation
Écht rust in je hoofd, hoe doe je dat?
5 redenen om je workout te skippen
Is perfectionisme goed of slecht?
Waarom je van sporten gelukkig wordt

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

 

The following two tabs change content below.
Lisa Deen is freelance (sport)journaliste en een enorme sport- en reisliefhebber. Via haar website Bom Dia Lisa houdt ze je op de hoogte over al haar avonturen in de wereld van de (sport)journalistiek en reizen.

Laatste berichten van Lisa Deen (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.