Word ik een held tegen stress? #66dagenchallenge

Ik doe 1000 dingen op een dag, kan veel werk verzetten en wil alles altijd goed doen. Ken je dat? En toch is het Glow motto – life is all about being healthy and having fun! – niet alleen een inspiratie voor veel lezers, maar ook mijn persoonlijke streven geworden in het leven. Gezond zijn en plezier hebben, past daarin wel zó’n druk en perfectionistisch patroon? Want wat is gezond nou eigenlijk? Het is meer dan alleen fysiek. Kijk, zorgen voor mijn lijf – door te sporten en gezond te eten – gaat me prima af. Maar hoeveel aandacht besteed ik eigenlijk aan mijn mentale gezondheid? Te weinig… Tijd om daar verandering in te brengen!

66 dagen?
Nu kost het doorgaans best wat tijd om ergens verandering in aan te brengen. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan, maar gemiddeld kun je zeggen dat het 66 dagen kost om nieuwe gewoontes aan te leren, om gedrag te veranderen. Dus? Geef ik mezelf 66 dagen?

Last van stress
Als je Glow een beetje volgt weet je dat we niet alleen aandacht besteden aan lichamelijke gezondheid, maar dat ook mentale gezondheid een belangrijk onderdeel is van een happy & healthy leven. En die mentale gezondheid is voor mij persoonlijk nog een veel grotere uitdaging dan de lichamelijke. Zo heb ik bijvoorbeeld best wel last van stress. Zo, dat is eruit!

Best druk in je eentje
Als je dus 1000 dingen op een dag doet, veel werk verzet en altijd alles goed wilt doen, dan vraagt dat best wat van je. Mijn werk als zelfstandig communicatieprofessional, zwem- en CrossFit trainingen geven, Glow elke dag bijhouden, bijna elke dag sporten, een getrouwd en sociaal leven onderhouden en zo kan ik nog wel een paar dingen opnoemen. Best druk in je eentje hè? ;-)

Stress
Hartstikke leuk, maar het brengt ook stress met zich mee. Nu is stress op zich niet zo erg, sterker nog ik heb het nodig om goed te presteren (en jij trouwens ook). Maar als het te veel wordt, te lang duurt of je er lichamelijke klachten van krijgt, dan is het niet goed voor je. Dat is ongezonde stress. En die heb ik ook best wel eens (en jij vast ook).

Ja, 66 dagen!
Dus ja, ik geef mezelf 66 dagen! Om mijn (ongezonde) stress aan te pakken ga ik die tijd nemen om de online ‘leerreis stress’ van New Heroes te volgen. Online? Yup! Je kunt namelijk bij New Heroes voor een vast bedrag per maand (€9,95) onbeperkt gebruik maken van online trainingen. Een soort Netflix dus, maar dan voor trainingen. Ik vind dat handig omdat ik het op mijn eigen tijd en plaats kan doen, afhankelijk van mijn persoonlijke schema en plannen. En hoe spannend, confronterend en eng; ik ga het ook nog met je delen! Zodat ik er niet alleen zelf wat van kan leren, maar het jou wellicht ook iets brengt!

Rust vinden
Om mijn leerreis – waar ik online door middel van leerteksten, opdrachten, video’s en video response trainingen doorheen geloodst wordt – af te gaan leggen moet ik natuurlijk beginnen met een leerdoel. Mijn allergrootste uitdaging? Rust vinden. Ik gun mezelf nooit rust omdat ik altijd vind dat ik iets nuttigers kan (nee, moet!) doen. Voor mij is dit een belangrijke stressfactor. Dus is mijn leerdoel:
Minder stress ervaren (minder moeten) en een betere balans vinden tussen werk en privé. Meer tijd voor mezelf (of niets doen) toelaten zonder van mezelf iets nuttigers te moeten doen. Rust net zo belangrijk gaan vinden als al die andere dingen, zoals mijn werk en sport.

Het is nogal wat! Gaat het me lukken? Wish me luck & stay tuned!

Beelden: Vivienne Magalie Photography

In samenwerking met New Heroes neem ik je gedurende 66 dagen mee in mijn leerreis stress. Elke week deel ik mijn voortgang met je! Wil je me helpen, iets vragen, of heb je zelf iets dat je wilt delen? Let me know! Deel jouw comments onder de artikelen of social media posts.

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.