Work That Es

Esmée van Work That Es postte afgelopen weekend een ‘tag’: een artikel waarbij degene achter de blog persoonlijke antwoorden geeft over een bepaald onderwerp. Omdat het een Fit & Health tag is, dacht ik: leuk, ik haak aan!

Aan welke sporten doe je?
Hardlopen, krachttraining en yoga.

Favoriete oefening?
Ik word intens gelukkig van een lange duurloop in het weekend: kilometers rennen en genieten van de omgeving. Wat ik aan krachttraining zo fijn vind is de afwisseling van steeds verschillende oefeningen. Ik vind eigenlijk alle oefeningen voor je benen leuk. De pigeon pose is mijn favoriete yogahouding. Mijn hip flexors zijn nogal stijf en ik heb een tijd lage rugklachten gehad, deze oefening is dan letterlijk en figuurlijk een verademing. Het schijnt dat deze pose helpt om los te laten. Daar ben ik dus niet zo goed in, misschien dat deze oefening daarom favoriet is…

Ontbijt?
Een groene smoothie of havermout met amandelmelk, appel, blauwe bessen, kaneel en zaden.

Wat vind je makkelijker, gezond eten of sporten?
Sporten! Sporten is voor mij routine geworden, daar denk ik niet eens over na. Meestal vind ik het ook niet echt lastig om gezond te eten, maar er zijn van die dagen in de maand dat ik het liefst een hele reep chocola naar binnen schuif of een lepel in de pot met pindakaas zet.

Gebruik je voedingssupplementen? 
Soms. Magnesium en in de winter slik ik vitamine D.

Beste fitspiration?
Mijn stralende vriendinnetje en business partner Madelon! Beauty with brains and guns (spierballen).

Cheatmeal?
Pure chocola! Ik eet elke avond een stukje (oké, soms twee) met minimaal 85% cacao bij de thee. Voor home made carrot cake of een Medjoul dadel met pure chocola mag je me ’s nachts wakker maken. En ik ben dol op (stink)kaas en pindakaas. Maar dat eet ik niet vaak.

Fijnste sportoutfit?
Een driekwart tight, sportbeha en tanktop. In de sportschool train ik op Nike Free en buiten loop ik meestal op adidas Boost.

Gebruik je sport en/of health apps?
Ik ben echt fan van de NTC app. Je kunt altijd en overal een workout doen. Momenteel test ik de activity trackers Breeze en Human en ik moet zeggen dat die best stimulerend (lees: verslavend) werken.

Grootste irritatie tijdens het sporten?
Blessures! Ik heb vorig jaar een periode flink gas terug moeten nemen en hoewel ik daar niet blij van werd, was dat een wijze les. Ik heb geleerd om beter naar mijn lijf te luisteren en om te genieten van de dingen die je nog wél kunt.

Hoeveel paar sportschoenen heb je?
Ik denk zo’n 20 paar. Gelukkig heb ik in m’n omgeving mensen met dezelfde maat die ik soms blij mag maken.

Drie dingen waar je niet zonder kunt?
Sporten, chocola en mijn Macbook. Mijn Macbook heb ik nodig om mijn werk te kunnen doen. Ofwel: zonder Macbook geen chocola en sports gear.

DSC_0375

The following two tabs change content below.
Nienke Becker is fitness & health journalist en founder en editor in chief van Glow.
Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.