Spicy wortel dadel cake

Oh we love carrot cake! Deze wortel dadel cake met walnoten is lekker kruidig. Een heerlijke healthy treat op een frisse dag. Lekker als tussendoortje of pre-workout snack.

Verwarm de oven op 180˚C en bedek een cakeblik met bakpapier. Meng in een kom het meel met kaneel, kardemon, bakpoeder, zout en noten. Prak de banaan fijn met een vork en rasp de wortels. Hak de dadels in de keukenmachine of snijd ze in kleine stukjes. Voeg de banaan, wortel, dadel, rozijnen, eieren en kokosolie toe aan het mengsel met droge ingrediënten. Meng alles goed door elkaar en schep in het cakeblik. Zet het blik 50-60 minuten in de oven (check of de cake klaar is met een cocktailprikker). Laat de wortel dadel cake even afkoelen en… Enjoy!

Shoppinglist
100 gr amandelmeel (spelt- of volkorenmeel kan ook)
100 gr havermeel (dit maak je door havervlokken in de keukenmachine of blender fijn te malen, gebruik glutenvrije havervlokken als je glutenvrij eet)
1 banaan
2 grote wortels
2 eieren
2 el kokosolie of ghee
6-8 dadels, ontpit
75 gr rozijnen
50 gr gehakte walnoten en/of pecannoten
1 flinke tl kaneel
1 flinke tl kardemon
2 tl (wijnsteen)bakpoeder
snuf zout

Meer recepten voor healthy treats vind je hier.

wortel dadel cake

3 Comments

  • We hebben het zelf nog niet gedaan, maar met bananenbrood en ontbijtkoek lukt het ook prima. Lijkt ons dus zeker van wel! Wij vriezen wel alles per plakje in altijd, wel zo handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *