Wortelsoep met sinaasappel

Deze wortelsoep met sinaasappel kregen we deze zomer als amuse in een superleuk eettentje in Zuid-Italië. Koud was-ie al héérlijk en wij waren benieuwd of-ie warm net zo lekker zou zijn. Daarom doken we thuis de keuken in en… mission accomplished! Fijn als lunch of lichte maaltijd op een herfstdag.

Maak de ui en wortels schoon en snijd in stukken. Verwarm in een pan de boter of olijfolie en fruit de ui een paar minuutjes op laag vuur. Pers ondertussen de sinaasappels uit en maak met een liter gekookt water bouillon van de blokjes. Voeg de wortel toe en bak even mee. Doe het sap van de sinaasappels en bouillon erbij en laat zo’n 20 minuten koken tot de wortels zacht zijn.

Pureer het geheel tot een gladde, stevige soep. Roer er tot slot een scheut rijstmelk door en verdeel de soep over de kommen en garneer met nootmuskaat en chiazaad. Enjoy!

Shoppinglist
500 gram wortels
2 sinaasappels
1 ui
2 groentebouillonblokjes
rijstmelk
nootmuskaat
chiazaad
olijfolie of boter

wortelsoep
Ook lekker:
Thaise Tom-Kha soep met noedels
Kokos-curry soep
Paprikasoep met amandelen
Bloemkoolsoep met bonen
Spruitjessoep met avocado

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *