Yoga Girl

Nieuwsgierig keken we uit naar het boek van yogalerares en Instagram-hit Rachel Brathen. Via haar inspirerende Instagram account @yoga_girl genieten wij al een tijdje mee van haar leven op Aruba, waar de Zweedse schone woont met haar man en honden. In haar boek Yoga Girl vertelt Rachel over haar reis van een moeilijke jeugd in Zweden naar een nieuw leven als yogalerares op Aruba. Yoga Girl wordt overal lovend ontvangen en is zelfs een New York Times-bestseller. Wat vinden wij ervan?

>> Deze yogi’s wil je volgen op Instagram

Allereerst: het is een prachtig boek om op tafel te hebben liggen en door te bladeren. Van de foto’s krijg je – net zoals van Rachel’s insta’s – zin om je yogamat uit te rollen. En om een vliegticket naar Aruba te boeken. :-) Elk hoofdstuk begint met een persoonlijk verhaal waarin Rachel vertelt over haar jeugd, hoe yoga in haar leven kwam en haar naar de plaats bracht waar ze nu is en wordt afgesloten met praktische yogaoefeningen en tips. Ook fijn: door het hele boek staan eenvoudige recepten voor smoothies, sapjes, soepen en salades.

Het aller fijnst is de manier waarop Rachel haar levenslessen en kijk op het leven deelt: eerlijk en oprecht, zonder zweverig gedoe. ‘Het leven is bedoeld om te genieten. Ontzeg jezelf de zoete dingen van het leven niet’ en ‘Doe niemand kwaad, maar laat je niet op je kop zitten’. In heldere taal verwoordt ze hoe we met zijn allen jachtig op zoek zijn naar balans en van de ene gezondheidshype naar de andere hollen om ons beter te voelen, terwijl de sleutel zit in snelheid verminderen, momenten van stilte creëren en luisteren naar je lichaam. Tijdens het lezen word je op een ongedwongen manier aangespoord tot a little soul searching: wat vind je echt belangrijk in het leven, wat wil je bereiken en hoe kun je daarvoor gaan?

Is dit boek een aanrader? Ja! Of je nu een yoga girl (of yoga boy) bent of er graag één wilt worden, Yoga Girl geeft je een gezonde dosis inspiratie.

Het boek Yoga Girl van Rachel Brathen kost € 24,95 en kun je hier bestellen.
Boek Yoga Girl 2
Boek Yoga Girl 3
Boek Yoga Girl 4

Lees ook:
Welke vorm van yoga past bij jou?
Mediteren wil je leren
Yoga etiquette: 10 do’s en don’ts
Zo houd je je aandacht op de mat: 4 relax tips
10 redenen om yoga te doen

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.