Yoga voor fietsers

Het mooie weer komt er weer aan en dat betekent voor veel sportievelingen dat de racefiets weer uit de schuur komt. Bij mij leveren die eerste rondjes altijd een stijve rug en strakke hamstrings op. Om je spieren weer wat los te maken zijn er een aantal fijne yogahoudingen die jij als wielrenner kunt doen.

Cat-cow pose
Bij de cat-cow pose zit je op handen en knieën. Belangrijk is dat je heupen boven je knieën zijn en je schouders boven je polsen. Waneer je inademt maak je je rug hol en bij het uitademen maak je je rug bol. Herhaal dit een aantal keren. Met deze oefening warm je je rug op waardoor de stijfheid verdwijnt.

Cat/Cow

Cat/Cow 2

Up dog
Bij up dog maakt je rug eigenlijk de tegengestelde beweging van hoe je op de fiets zit. Ga op je buik liggen met je voetwreven op de mat. Zet je handen vlak voor je heupen op de grond. Druk jezelf omhoog tot het punt dat je heupen los van de grond komen. Span je benen en billen aan. Zorg ervoor dat je niet in je schouders gaat ‘hangen’. Om dit te voorkomen draai je je schouders naar achteren. Blijf 5 ademhalingen in deze houding. Ontspan dan en blijf even rustig op je buik liggen. Herhaal zo nodig nog een keer.

Is deze houding te heftig voor je rug? Doe dan de cobra. Begin in dezelfde positie, maar houdt je armen gebogen en je heupen op de grond.

Up dog

Piramide
Ga met je voeten op heupbreedte staan. Zet een grote stap naar voren. Adem in en buig naar voren. Breng je handen naar de mat. Wanneer dit niet lukt leg je je handen op je voet, enkel of onderbeen. Je voelt nu een strekking in de hamstring van je voorste been. Houd dit 5 ademhalingen vast en wissel dan van kant.

Piramide

Ga jij binnenkort een rondje fietsen?

Meer yoga:
Yoga met kinderen
Yoga zonder les
Dit wist je vast nog niet: alle feiten en cijfers over yoga
5 yoga poses voor hardlopers
Slimme pre-yoga snacks
Yoga: de Krijger II pose

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.