Zo eten kinderen groente dus wél

Heb je het al opgegeven met je jonge kroost? Wil het niet lukken om groente te eten? Kids en veggies gaan niet altijd goed samen, maar volgens Brits onderzoek is er toch echt hoop. Nee geen hoop, maar een echte oplossing! Het vereist echt wat geduld en lef, maar het effect liegt er niet om. Wat je nodig hebt? Vijftien dagen en één soort groente. Zo eten kinderen groente dus wél!

Wat is de gedachte? Om 15 dagen lang – ja dat is echt heel wat! – je kind een groente voor te schotelen die hij of zij niet lekker vindt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen in die 15 dagen getraind worden om het tóch te gaan eten. Uit het onderzoek bleek dat kids die 15 dagen lang boerenkool te eten kregen (en dat vooraf niet lustten) na dik twee weken dit ‘groene monster’ wel degelijk oké waren gaan vinden. De groep die de boerenkool niet kreeg lustte (uiteraard) de kool na 15 dagen nog steeds niet.

Conclusie? Als je een kind 15 dagen een groente laat eten die hij of zij niet lust, is de kans zeer groot dat het na die periode gewoon opgegeten wordt. De onderzoekers willen ouders hiermee aansporen om het niet op te geven als hun kind een bepaalde groente niet lekker vindt. Sommigen gaan het echt lekker vinden. Dat geldt niet voor allemaal overigens. Het wordt misschien nooit hun favo groente, maar ze zullen het wél opeten.

Eerlijk is eerlijk, makkelijk is het niet. Want zou je zelf 15 dagen aaneengesloten dezelfde groente willen eten? Trek de boerenkool maar uit de schappen, here we go! ;-)

groenten

Bron: DailyMail

Lekkere recepten met groente::
Boerenkool frittata met tomaat en parmezaan
Courgette fritters
Pumpkin spice cake
Gezond ontbijt: carrot top

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Tags from the story
, , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.