Zo gaat je zwemkleding langer mee

Sports gear, we can’t have enough! En dat geldt zeker ook voor badpakken. Als je vaker zwemt herken je het misschien wel. Er zijn tegenwoordig zo veel leuke badpakken dat je je helemaal uit kunt leven, qua kleur en model. Love it! Toch is het niet de bedoeling natuurlijk om telkens maar nieuwe badpakken te blijven kopen (hoewel we dat wel willen ja!) dus is het ook belangrijk om zuinig en zorgvuldig er mee om te gaan. Maar hoe doe je dat? Want chloor, zon en zee, het is allemaal niet bevorderlijk voor je mooie spullen. Zo gaat je zwemkleding langer mee!

Let op de stof
Allereerst is bij de aanschaf de soort stof al heel belangrijk. Veel merken werken met speciale chloorbestendige stoffen die veel langer mee gaan. Bij het ene merk heet het Endurance (Speedo), bij het andere merk Infintex (Adidas) of MaxLife (Arena). Maar hoe de stoffen ook heten, de gemene deler is dat ze langer mee gaan. Minder lycra, minder stretch, langere levensduur!

Uitspoelen
Als je klaar bent met zwemmen, spoel dan thuis je zwemkleding uit met lauw of koud water. Op die manier spoel je alle chloorresten er nog uit met vers en schoon water. Dat is veel beter voor je pakkie!

Wasmachine is een no-go
Yup… uitspoelen is dus in de wasbak, onder de douche of in bad. Maar de wasmachine is echt een no-go voor je zwemkleding. Veel mensen weten dat helemaal niet en gooien lekker hun zwemkleding bij de was. Maar de omwentelingen, de wasmiddelen en de centrifuge zijn echt killing voor je badpak!

Natuurlijk laten drogen
Als je jouw zwemkleding hebt uitgespoeld, laat het dan liefst op een zo natuurlijke manier drogen. Dus hang het in de douche of over een waslijntje en laat het drogen aan de lucht. De verwarming en/of zonlicht kun je echt beter vermijden als je langer met je mooie badpak wilt doen.

Ga niet overal zitten
Nog zoiets waar veel mensen niet over nadenken: veel zwembadranden zijn ruw. Dat is juist goed, want dat is voor de veiligheid zodat je minder snel uitglijdt. Maar als je daar op gaat zitten met je mooie badpak is dat behoorlijk funest. Door het ruwe oppervlak schuur je als het ware een laagje van je badpak af of krijg je heel kleine ophaaltjes. Zonde!

Wissel af
Ja en dan toch echt een goed excuus om meerdere badpakken aan te schaffen :-) Net als bij loopschoenen of andere sportkleding is het verstandig om af te kunnen wisselen. Zodat je zwemkleding goed kan drogen en door het afwisselen per stuk wat minder intensief gebruikt wordt. Zo gaat het langer mee en heb je er dus langer plezier van. Have fun!

Beeld: Vivienne Magalie Photography

Meer zwemmen:
Zwemmen saai? Zo maak je jouw zwemtraining leuker!
5 tips om sneller te zwemmen
Beter zwemmen? Doe dan deze oefeningen in de gym!
Zwemmen: een HIIT sessie
Zwemmen en etiquette: 8 tips

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

Tags from the story
, , ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.