Zoete aardappel schotel met broccoli en pecannoten

We love sweet potato! Echt, zoete aardappels mag je vaak op tafel zetten! Het zijn ook echte energiebommen. Ze zitten vol vitaminen (vooral A en C) en mineralen en de flinke hoeveelheid vezels zorgt voor een verzadigd gevoel. Dat broccoli supergezond is en veel antioxidanten en vitaminen bevat wist je natuurlijk al. Samen met de eiwitrijke pecannoten maak je snel een gezonde en super lekkere zoete aardappelschotel.

Verwarm de oven voor op 200˚C. Schil de zoete aardappels en snijd in dunne schijfjes. Leg de aardappelschijfjes op een bakplaat met bakpapier of in een licht ingevette ovenschaal en strooi het zeezout erover. Het gerecht krijgt nog meer smaak als je een zeezout met kruidenmix gebruikt, Fleur de Sel De Camargue Ail & Fines Herbes Bio bijvoorbeeld. Verdeel de broccoliroosjes over de aardappelen, besprenkel met olijfolie en zet in de oven. Strooi na 15-20 minuten de pecannoten en 2 handjes geraspte parmezaanse kaas over de groenten. Plaats de plaat of schaal 5 minuten terug in de oven en zet deze op de oven+grillstand.

Shoppinglist (voor 2 personen)
2 middelgrote zoete aardappelen
1 stronk broccoli
50 gr pecannoten
parmezaanse kaas, geraspt
olijfolie extra vierge
grof zeezout

Variatietip: ook erg lekker met rucola. Verdeel de zoete aardappelen met noten over de borden, leg er een paar handen rucola op en druppel een klein beetje truffelolie over de sla.

Ook dol op zoete aardappel?
Geroosterde venkel met zoete aardappel en pecorino
Zoete aardappel stamppot met spruitjes
Frittata met courgette en zoete aardappel 
Gepofte zoete aardappel met feta en tomaat
Zoete aardappelsoep

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *