Zomersalade met asperges en geitenkaas

In de zomer kunnen we elke dag wel salade eten. Nee, geen sla met een beetje komkommer en tomaat maar een goedgevulde maaltijdsalade. Deze zomersalade met asperges, geitenkaas en linzen heeft een lekkere spicy twist.

Linzen bevatten veel vezels en zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals vitamine B, magnesium, fosfor, plantaardige eiwitten en ijzer. De peulvrucht is daarom een goede vleesvervanger en een handig ingrediënt als je geen vlees eet of minder vlees wilt eten. Deze voedzame zomersalade is ook heerlijk als lunch: leftovers kunnen de volgende dag mee naar je werk.

Fruit de ui, knoflook en peper in een beetje olie. Voeg daarna de linzen toe en bak even mee. Voeg water toe tot de linzen onder staan en doe het bouillonblokje erbij. Breng aan de kook en laat zo’n 20-30 minuten pruttelen tot de linzen gaar zijn. Check af en toe of er nog wat water bij moet. Doe de linzen in een kom en voeg het sap en de rasp van de citroen toe en laat afkoelen. Grill ondertussen de asperges in een grillpan of in de oven. Besprenkel met een beetje olijfolie en zeezout en laat afkoelen. Meng de asperges met de linzen en geitenkaas en strooi er de geroosterde pijnboompitten of amandelen over. Aan tafel!

Shoppinglist (voor 2 personen)
200g verse linzen (ga je voor makkelijk+snel neem dan linzen uit blik)
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 ui, fijngehakt
1 bosje asperges
1/2 Spaanse peper, fijngehakt
1/2 citroen, sap + rasp van de schil
zachte geitenkaas
1 bouillonblokje (niet nodig als je linzen uit blik gebruikt)
handje pijnboompitjes of amandelen, geroosterd
olijfolie
peper en zout

zomersalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *