Kokos citroencake

Deze kokos citroencake is een hele fijne summer treat. De citroen geeft een lekker frisse smaak en de kokos zorgt voor een tropisch tintje. Dus het zonnetje haal je met deze cake wel in huis. En zoals je van ons gewend bent: easy peasy om te maken!

Verwarm de oven voor op 180˚C en vet een cakeblik in of bekleed met bakpapier. Meng het kokosmeel met de kokosbloesemsuiker, kokosrasp, vanille, bakpoeder en een snuf zout. Als je honing gebruikt in plaats van kokosbloesemsuiker voeg dit dan aan de natte ingrediënten toe. Boen de citroen goed schoon, rasp de schil en pers het sap. Kluts de eieren in een kom en voeg de gesmolten kokosolie en het sap en rasp van de citroen toe. Voeg dit bij het mengsel van de droge ingrediënten en meng alles goed. Giet het beslag in het cakeblik en zet zo’n 40 minuten in de oven. Als je het idee hebt dat het te hard gaat en de bovenkant te donker wordt, dek het blik dan af met aluminiumfolie. Check met een cocktailprikker of de cake gaar is, deze moet er schoon weer uit komen. Laat de cake even afkoelen en enjoy!

Je kunt de cake een paar dagen in aluminiumfolie of afgesloten trommel bewaren. Je kunt ‘m ook prima invriezen.

Shoppinglist
100 gr kokosmeel
5 eieren
60 gr kokosolie (gesmolten)
1 citroen (sap en rasp)
50 gr kokosrasp
100 gr kokosbloesemsuiker (of 100 ml honing)
merg uit 1 vanillestokje
1 tl bakpoeder
snuf zout 

kokos citroencakekokos citroencake

Ook lekker:
Havermout muffins met kokos
Spicy wortel dadelcake
Bananenbrood
Pruimentaart met sinaasappel en amandelen
Choco bananenbrood

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

4 Comments

  • Die van mij werden (ik maak er portie-snacks van om in te vriezen) ook niet zo donker inderdaad. Maar echt een top recept!
    En ook een leuke variant, iets frisser is met limoen ipv citroen, ik vond dan ook dat je maar 80g suiker of honing nodig hebt en dan is het alsnog zoet genoeg, maar dat is ook smaak-afhankelijk maybe..

  • Klinkt goed! Thnx voor je tip, we duiken ook gauw de keuken weer eens in voor deze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *