Zo zorg je ervoor dat je zwembril niet meer beslaat

Het is een ergernis van menig zwemmer: een beslagen zwembril. Ben je net lekker op dreef, zie je ineens niet meer waar je heen gaat! In het zwembad is het niet eens zo erg, maar in het buitenwater bijvoorbeeld zie je al vrij weinig en met een beslagen bril wordt het helemaal een mission impossible. Maar hoe zorg je er dan voor dat je zwembril niet meer beslaat? Een paar tips!

Spuug?
Hoewel ze je vroeger waarschijnlijk verteld hebben dat spuug de heilige graal is in een zwembril of duikbril, is dat alleen maar aan te raden als je een bril hebt zonder anti-fog laag erin. Wanneer je iets meer euro’s investeert in een zwembril met die bewuste anti-fog laag ga je jezelf altijd dankbaar zijn. Heb je geen anti-fog laag dan kan spuug je – let op: heel tijdelijk! – even redden, maar voor de langere termijn kun je beter net een paar centen extra uitgeven.

Houd het droog
Heb je dan zo’n bril met een anti-fog laag, houd ‘m dan zo droog mogelijk. Niet nat maken dus voordat je het water in gaat, maar droog opzetten op een droog gezicht. Dat is dé manier om je bril zo lang mogelijk kraakhelder te houden!

Handle with care
Zo’n anti-fog laag is fijn, maar ook kwetsbaar. En dus moet je er voorzichtig mee zijn om deze laag zo lang mogelijk in tact te houden. Ga dus niet met scherpe voorwerpen in je bril, maar wrijf er ook niet met je vingers in. Maar hoe houd je dan je zwembril goed en netjes? Spoel je bril na het zwemmen even uit met schoon water (zeker als je buiten hebt gezwommen) en laat ‘m drogen. Wrijf ‘m niet droog met een handdoek, want daar kun je de laag al van beschadigen. Berg je zwembril op in een zacht zakje of microvezel doek.

Vervangen
Ja en net als met alle andere sportspullen geld ook bij een zwembril dat deze op een gegeven moment ‘versleten’ is. Soms zit ‘ie nog prima, maar die anti-fog laag slijt er toch uit en de elastieken worden poreuzer. Kijk, wij grijpen dat gewoon aan als nieuw excuus om weer een nieuw en flitsend model aan te schaffen/ Prima toch?! ;-)

Beeld header: Vivienne Magalie Photography

Meer zwemmen:
Langer zwemmen? Dat doe je zo!
Zo gaat je zwemkleding langer mee
Zwemmen saai? Zo maak je jouw zwemtraining leuker!
5 tips om sneller te zwemmen
Beter zwemmen? Doe dan deze oefeningen in de gym!

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

Tags from the story
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.