Adidas maakt zwemkleding van plastic afval uit zee

Soms lezen we iets waar ons sportieve hartje nog wat sneller van gaat kloppen. Zoals het bericht van Adidas. Het sportmerk maakt zwemkleding van plastic afval uit zee. Hoera! We weten allemaal dat plastic afval een groot probleem is voor onze wereld. De maatschappelijke verantwoordelijkheid die ze hiermee nemen – naast dat het een prachtige innovatie is – kan wat ons betreft rekenen op een dikke vette LIKE!

Adidas werkt hiervoor samen met een voor hen inmiddels bekende partij, Parley For The Oceans. Zij maakten samen eerder al een zwemkledinglijn van visnetten. En nu dus van plastic afval uit de kustgebieden.

Het plastic wordt omgezet in het zogenaamde Econyl, dat dezelfde eigenschappen biedt als nylon waar zwemkleding doorgaans van gemaakt is. Volgens Adidas is het dan ook net zo goed als haar polyester tegenhangers. Niet te vergeten dat Adidas – hoewel misschien niet de allerbekendste voor iedereen op gebied van zwemkleding – een aardig baantje meezwemt in de zwemwereld, zowel elite als recreatief. Uit onderzoek en feedback van de atleten en zwemclubs waarmee ze werken hebben ze een product ontwikkeld dat ook echt bestand is tegen vele uren in het chloor.

De ontwerpen zijn geïnspireerd op de oceaan, hoe kan het anders? De grafische prints en het gebruik van blauw zijn bedoeld om het ​​zeegezicht te weerspiegelen. Het is zeker geen ‘geiten-wollen-sokken’ lijn geworden als jet het ons vraagt, het ziet er geweldig en eigentijds uit.

Ja de innovaties gaan (gelukkig) heel hard op sportgebied, maar zwemkleding van plastic afval uit zee, wie had dat gedacht een paar jaar geleden? Adidas zegt dat 50% van alle zwemkleding al is gemaakt van gerecycled materiaal. Ze hopen in de toekomst om alle swim gear van gerecycled materiaal te maken. Hoe mooi zou dat zijn? Wij zijn fan!

Het hele bericht over Adidas en haar nieuwe zwemkleding van plastic afval uit zee lees je hier. En je kunt deze collectie ook al shoppen!

adidas-parley-oceans1

Meer zwemmen:
5 tips om sneller te zwemmen
Beter zwemmen? Doe dan deze oefeningen in de gym!
Zwemmen: een HIIT sessie
Tips voor zwemmen in open water
Zwemmen en etiquette: 8 tips

Blijf up-to-date en volg ons op Facebook & Instagram (username @GlowMagNL).

 

1 Comment

  • Ik ben geen voorstander van dit idee. Het grootste probleem met dat plastic in de oceaan is toch juist dat er door slijtage van plastic objecten, microplastics in het water komen die ontraceerbaar zijn, waardoor zij voor altijd het milieu zullen vervuilen. Door die gerecyclede plastics in kleding te verwerken, zet je dit probleem alleen maar voort en zal het alleen maar erger worden doordat er meer microplastics ontstaan die niet recyclebaar zijn. Slijtage bij kleding gaat verschrikkelijk rap. Gooi zo’n zwempak de was in, en er worden weer microplastics het milieu in geloodst.

    Ik zie de goede bedoeling van Adidas, maar ik denk dat deze innovatie juist averechts zal werken. Volgens mij is het milieutechnisch gezien het beste om te investeren in het onderzoek/gebruik van stoffen die (biologisch) afbreekbaar zijn, en geen toxische deeltjes vrijlaten na elke wasbeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.