Zwemmen, workout met voordelen

Zwemmen is misschien niet de eerste sport waar je aan denkt als je lekker wilt gaan sporten. Toch is het juist een prima full body workout. Een zwemsessie heeft behoorlijk wat voordelen.

IJzersterke core
Zwemmen versterkt je core; het is heel goed voor buik- en rugspieren en verstevigt je ‘natuurlijk korset’. Dit is goed voor je houding en je hebt er voordeel van tijdens andere sporten.

Full body

Je traint je hele lijf, alle spieren worden aan het werk gezet waardoor het een heel effectieve manier van sporten is. Zwemmen is een prima sport om strakker in je vel te komen.

No pressure
Omdat je in het water ligt, hoef je zelf je lichaam niet volledig te dragen. Dit betekent dat de druk op je gewrichten gering is. Kortom, je gewrichten worden niet enorm belast en daardoor heb je veel minder kans op blessures.

Oké, oké, er zijn misschien ook best een paar ‘nadelen’ die je als een drempel kunt ervaren. Je moet in badpak en dat lijkt voor sommigen toch een obstakel. Maar zeg nou zelf, scheelt het echt zo veel met die strakke running tight? Daarnaast is het chloorwater niet zo goed voor huid en haar. Er zijn tegenwoordig echter heel veel fijne verzorgingsproducten die het uitdrogende effect prima tegengaan. Schaf een goede hydraterende shampoo en dito bodylotion aan en je bent weer good to go.

Ik zal vaker op Glow zwemtips geven. Bijvoorbeeld over hoe je het goede badpak uitzoekt, of een zwembril nu echt nodig is, welke oefeningen je kunt doen en hoe je beter wordt. Wat denk je, ga je eens wat vaker voor een plons?

swimming free images

The following two tabs change content below.

Madelon Baans

Madelon is partner van Glow, zelfstandig communicatie professional op gebied van sport & gezondheid, oud olympisch zwemster en schrijft graag over haar passie voor sport, gezondheid en gezond & lekker eten.
Tags from the story
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.