Close Menu

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    What's Hot

    Review: Air Up fles

    1 december 2023

    Hotspot stockholm: nytorget urban deli!

    12 oktober 2023

    Hotspot rotterdam: noo.me voor de lekkerste noodlesoep

    12 oktober 2023
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Glowmagazine
    • Blog
    • Food
      • Recepten
    • Health
    • Hotspots
    • Inspiration
    • Sports
      • Crossfit
      • Fitness
      • Gear
      • Running
      • Swimming
      • Yoga
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Glowmagazine
    You are at:Home»Blog»Bestaan ​​is ook succesvolle goede voornemens?
    Blog

    Bestaan ​​is ook succesvolle goede voornemens?

    By admin11 oktober 2023Geen reacties4 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Bestaan ​​is ook succesvolle goede voornemens?
    Share
    Facebook Twitter Pinterest WhatsApp Email

    Altijd weer dezelfde vraag aan het begin van een nieuw jaar. ‘Heb je nog goede voornemens?’ Je wordt er bijna een beetje moe van. Na twee weken worden de meeste goede voornemens weer buiten de deur gezet, waarom zou je er moeite in steken? Toch blijven veel mensen iets hebben met goede voornemens. Het is een soort ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’. Je begint het jaar goed met een doel, iets om je op te richten.

    Waar gaat het dan toch elke keer mis met die goede voornemens? Vaak komt het doordat goede voornemens vaag worden geformuleerd, zoals ‘Ik wil gezonder eten’, of ‘Ik wil vaker hardlopen’. Het is in die zin meer een wens dan een doel. Over de details wordt vaak niet echt nagedacht. Hoe vaak is ‘vaker’ hardlopen? En hoe ga je dit voor elkaar krijgen? Waarom wil je het eigenlijk?

    Hieronder vind je twee tips om je te helpen je doelen dit jaar te gaan halen!

    Tip 1: Stel een zo concreet mogelijk doel

    De eerste stap naar succesvolle goede voornemens is het stellen van een zo concreet mogelijk doel. Hierbij gaat het om wat je exact wilt behalen, maar ook op welke termijn. Het eerder genoemde voorbeeld was: ‘Ik wil dit jaar vaker hardlopen’. Een mooi doel, maar zo geformuleerd nog erg vaag. Denk na over alle details: hoe vaak, welke afstand, wat wil je uiteindelijk bereiken? Wanneer je elk detail uitdenkt dan kom je uiteindelijk op een concreet doel. Bijvoorbeeld: ‘Ik ga op 15 oktober 2016 in een wedstrijd 10 kilometer hardlopen en ga daarvoor vanaf 1 januari elke week twee keer trainen.’ Zie je dat dit op hetzelfde neerkomt als het eerste doel, maar dat het veel concreter is? Om je commitment nóg meer te vergroten kun je je natuurlijk ook direct inschrijven voor de wedstrijd!

    Tip 2: Vorm implementatie intenties om je doelen te halen

    Je hebt nu je doel gesteld, dus je bent al een heel eind. Een van de grootste uitdagingen van goede voornemens is het volhouden wanneer het moeilijk wordt. Dat is waar het meestal mis gaat. Gezond eten is een stuk moeilijker op een gezellige borrel en elke week twee keer gaan hardlopen is moeilijker wanneer het regent of sneeuwt. Door van tevoren al te bedenken in welke situaties jij het moeilijk gaat krijgen, kun je je er tegen wapenen. Dit doe je met implementatie intenties, ook wel ‘als…dan’ plannen genoemd. Dit gaat als volgt:

    Stap 1: Identificeer lastige situaties

    Maak voor jezelf een lijst van situaties waarin jij het lastig vindt om je aan je doel te houden. Bij het eerder genoemde hardloopdoel zijn voorbeelden dat het buiten sneeuwt, dat je geen zin hebt, dat het erg koud is, dat je pijn aan je knie hebt, enzovoort.

    Stap 2: Bedenk voor elke situatie een passende, doelgerichte reactie

    Bedenk voor elk van de bij stap 1 beschreven situaties een reactie die je doel ondersteunt. Wanneer het buiten erg koud is, zou je doelgerichte reactie kunnen zijn om toch te gaan lopen met een lekker warm thermoshirt en handschoenen. Het werkt ook de andere kant op: wanneer jij pijn aan je knie hebt, zou je doelgerichte reactie juist kunnen zijn om een dag rust te nemen en later in de week weer te gaan trainen. Houd altijd je einddoel in je achterhoofd!

    Stap 3: Formuleer de implementatie intenties op een ‘als….dan’ manier

    Een implementatie intentie is altijd op dezelfde manier geformuleerd: ‘Als [situatie], dan [reactie]’. Dus: ‘Als het buiten erg koud is, dan ga ik toch lopen met een warm thermoshirt en handschoenen’.

    Door deze implementatie intenties van tevoren te bedenken, weet jij op het moment dat je de situatie tegenkomt al precies wat je gaat doen. Je creëert als het ware een paadje in je hoofd van de situatie naar de reactie. Dit scheelt een hoop getwijfel van tevoren en zorgt ervoor dat jij je doelen gaat halen!

    Ook het delen van je doelen met anderen helpt bij je commitment, dus wat zijn jouw doelen voor 2016?

    stappenplan succesvol
    admin

    Add A Comment

    Leave A Reply Cancel Reply

    Recente berichten
    • Review: Air Up fles
    • Hotspot stockholm: nytorget urban deli!
    • Hotspot rotterdam: noo.me voor de lekkerste noodlesoep
    • Amsterdam: TarwegrasKoning
    • Hortus by doppio in utrecht
    Over ons
    Over ons

    We geloven in de kracht van verlichting - niet alleen in de vorm van kennis en inzicht, maar ook in het vinden van je innerlijke glans.

    Keep glowing

    Review: Air Up fles

    1 december 2023

    Hotspot stockholm: nytorget urban deli!

    12 oktober 2023

    Hotspot rotterdam: noo.me voor de lekkerste noodlesoep

    12 oktober 2023
    Keep going

    10 smoothies voor een goede start

    Kun je wel wat vocht en vitamientjes gebruiken? Met de juiste ingrediënten maak je een…

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest TikTok
    • Blog
    • Food
      • Recepten
    • Health
    • Hotspots
    • Inspiration
    • Sports
      • Crossfit
      • Fitness
      • Gear
      • Running
      • Swimming
      • Yoga
    © 2023 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Beheer cookie toestemming
    Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
    Functioneel Altijd actief
    De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
    Voorkeuren
    De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
    Statistieken
    De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
    Marketing
    De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
    Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
    Bekijk voorkeuren
    {title} {title} {title}