Wij vinden het elke week wel tijd voor soep. En zeker de soepen die je snel op tafel zet, lekker zijn en ook nog eens goed vullen behoren tot onze favorieten. Zo ook deze makkelijke bloemkoolsoep met bonen. Niet alleen lief voor je tijdschema en lijf, maar deze budgetsoep is ook nog eens alleraardigst voor je portemonnee.
Schil en snipper de ui en bak deze, samen met de uitgeperste teen knoflook, aan in een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat even lekker zacht worden. Intussen maak je de bloemkool schoon. Snijd de bloemkool in stukken, was alles goed en voeg toe aan het uienmengsel. Schep even goed om.
Vul nu de pan met bouillon totdat de bloemkool maar net onderwater staat en kook het geel zo’n 20 minuutjes, totdat de bloemkool zacht is. Spoel de cannellini bonen ondertussen goed af in een vergiet. Pureer de soep met de staafmixer totdat deze lekker zacht en fijn is en voeg vervolgens de bonen toe. Laat het geheel nog een paar minuutjes pruttelen en breng de soep verder op smaak met extra peper en bijvoorbeeld wat kruidenzout. Aan tafel!
Shoppinglist
1 grote bloemkool
1 ui
1 teen knoflook
1 groot blik cannellini bonen
nootmuskaat
olijfolie
peper & zout
kruidenzout, bijvoorbeeld Herbamare