Oké, oké, het is heus geen geheim meer dat ik dol ben op pannenkoeken! Er staan sowieso al veel recepten van pannenkoeken op deze site, dus jij kunt er ook niet omheen… 😉 Maar er kan altijd nog een recept bij, want van pannenkoeken krijg ik nooit genoeg! Laatst had ik trek in van die heerlijke fluffy pancakes, je weet wel van die Amerikaanse. Maar dan wel healthy natuurlijk. Dus ik dook de keuken in en kwam er weer uit met de perfecte fluffy pancakes. Eet smakelijk!
Kijk, het is ook nog eens supersimpel. Je maalt de havermout to meel; ik doe dat gewoon in de Nutribullet (kan dus ook in de blender). In een beslagkom doe je de banaan, eieren, melk en appelazijn. Met de staafmixer pureer je alles totdat het een fijne massa is. Niet te kort dus!
Voeg nu ook alle droge ingrediënten toe; het havermeel en de bakpoeder en doe er lekker wat kaneel, vanille (vers uit een stokje is écht het lekkerst) en een snufje zout bij. Mix alles goed en laat het beslag nu even 10 minuutjes rusten. Door het rusten dikt het beslag wat in en kun je straks heerlijke pancakes bakken.
Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en laat het goed heet worden. Schep nu met een soeplepel hoopjes beslag in de pan. En bakken maar! Een keertje omdraaien en jouw fluffy pancakes zijn good to go!
Heerlijk met een schep kwark en wat fruit bijvoorbeeld. Met dit ontbijtje maak je iedereen blij, inclusief jezelf. Enjoy!
Shoppinglist (voor pancakes voor 2 personen)
1 rijpe banaan
60 gram havermeel
een scheut havermelk
2 eieren
1 el appelazijn
1-2 tl bakpoeder
kaneel
vanille
zout
olie om in te bakken