Deze vegetarische lasagne zonder lasagnevellen zit boordevol groenten: aubergine, champignons, courgette, tomaat, knoflook en ui. Super healthy en heel erg lekker. Ook fijn: deze groentelasagne is heel makkelijk om te bereiden.
Verwarm de oven voor op 180˚C en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Maak de groenten schoon. Snijd de aubergine, courgette en champignons in dunne plakken en hak de ui en knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de chilivlokken, ui en knoflook. Voeg vervolgens de champignons toe. Wanneer de champignons gaar zijn doe je de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en basilicum erbij. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat de saus een paar minuten pruttelen op laag vuur en snijd of scheur ondertussen de mozzerella in plakken.
Leg een laag aubergine in de ovenschaal met daarop een laag courgette en verdeel er een laag saus over. Herhaal dit nog een keer en verdeel tot slot de mozzerella over de groentelasagne. Zet de schaal zo’n 25 minuten in de oven. Als je het idee hebt dat de mozzerella te bruin wordt, dek de schaal dan af met aluminiumfolie. Laat de groentelasagne even afkoelen voordat je hem serveert. Aan tafel!
Shoppinglist (voor 2 personen)
1 aubergine
1 courgette
250 gram champignons
1 ui
1 teentje knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 bol buffelmozzerella
1 tl Italiaanse kruiden
1 hand verse basilicum
gedroogde chilivlokken
olijfolie
peper & zout