Van soep krijgen we nooit genoeg! Het staat snel op tafel en is gezond en voedzaam, ideaal na een workout of een lange dag. Deze auberginesoep met kikkererwten is stevig, lekker gekruid en zorgt dat je snel warm wordt na een rondje in de regen of kou.
Fruit de ui en knoflook in de olie, bestrooi met wat peper en zout en een snuf chilipeper. Laat het even zacht worden en voeg dan de aubergine en paprika toe. Bak de groenten even mee totdat ze een klein beetje zacht worden.
Voeg nu de bouillon toe totdat de groenten net onder staan. Laat het geheel 10 tot 15 minuten koken. Spoel ondertussen de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken. Voeg, als de groenten zacht zijn, de ras el hanout en de kikkererwten toe en draai het vuur laag. Houd alles nog even warm terwijl je het alles goed door roert.
Pureer de soep glad met een staafmixer, schep de soep in diepe borden of kommen en garneer met wat feta. Nog een snuf peper voor de finishing touch en smullen maar!
Shopping list (voor 2 personen)
2 kleine aubergines
1 rode paprika
1 teen knoflook
1 rode ui
1 blik kikkererwten (circa 240 gram uitgelekt)
chilipeper
groentebouillon
1 el ras el hanout
zout & peper
olijfolie of kokosolie
feta