Bircher muesli is populair. Het originele recept voor dit voedzame ontbijt werd al meer dan een eeuw geleden uitgevonden door dr. Bircher-Benner in zijn ziekenhuis in Zürich. Door ontbijtgranen te weken, in dit geval in rijst- of sojamelk, zijn ze gemakkelijker te verteren. Je maakt het de avond tevoren, dus je hebt de volgende ochtend in no time een heerlijk en gezond ontbijt op tafel of on the go.
Rooster de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan en hak ze daarna fijn. Was en rasp de appel en besprenkel met het citroensap. Doe de havervlokken in een kom en voeg de melk toe. Doe de geraspte appel erbij, samen met de rozijnen en gehakte amandelen. Voeg een snuf kaneel toe en roer goed door. Dek de kom af en zet in de koelkast. Slaap lekker.
Rise and shine! Ren naar de koelkast en schep de Bircher muesli in een schaaltje en garneer met de blauwe bessen. Door de kaneel en rozijnen is het al vrij zoet van smaak, maar zoetekauwen vinden dit onbijtje nóg lekkerder met een theelepel honing erbij. Enjoy.
Shoppinglist (2 porties)
120 gram havervlokken
200 ml rijstmelk of sojamelk
1 appel
1 el citroensap
1 handje rauwe amandelen
1 handje rozijnen
2 handjes blauwe bessen
kaneel
honing (optioneel)