Zin in zoet, maar geen zin om naar ongezonde dingen te grijpen? Dan zijn deze bliss balls de oplossing. De heerlijke balletjes zitten vol lekkers én gezonds! Ze zijn een zalig zoete traktatie bij een kop koffie of thee, maar ook heerlijk als snack tussendoor. Smullen maar!
De bliss balls zijn gemakkelijk om te maken en je zet dus in een mum van tijd een prachtig schaaltje gezonde bonbons op tafel. Heb je nog wat over? De bliss balls kun je bewaren in de koelkast en dus prima nog later opeten, of meenemen als snack voor onderweg!
Doe alle ingrediënten voor de bliss balls in de keukenmachine en laat ‘m draaien totdat de massa een goede structuur heeft gekregen. Het geheel moet een soort deeg worden, maar het hoeft niet helemaal glad te worden. Haal de massa uit de keukenmachine, draai er mooie balletjes van tussen je handen en leg ze even op aluminiumfolie. Maak ze niet te groot, het is een één-haps-snoepje. Heb je balletjes allemaal gedraaid, dan kun je ze versieren met whatever you like! Rol ze door de kokos, cacao, sesamzaad, gehakte pistache nootjes, kaneel of goji bessen. Laat je fantasie de vrije loop voor deze heerlijke bonbons!
Shopping list (voor 20 stuks)
Voor de bliss balls:
4 grote medjoul dadels
2 gedroogde vijgen
70 gram noten (bijvoorbeeld paranoten en walnoten)
1 kleine el cacaopoeder
1 kleine el gesmolten kokosolie
1 tl kaneel
merg uit 1/2 vanillestokje
Inspiratie voor de versiering:
goji bessen
kokosrasp
kaneel
cacao
gehakte pistachenootjes
sesamzaad