Als we snel iets gezonds op tafel willen zetten dan is frittata een favoriet gerecht. Deze boerenkool frittata met Parmezaanse kaas is een heerlijk hartig winters kostje. Lekker als lunch maar ook als avondmaaltijd met een salade of stukje brood.
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olie en voeg de boerenkool toe. Roerbak het geheel tot de boerenkool is geslonken. Kluts de eieren en voeg de oregano en een snuf peper en zout toe. Was en halveer de tomaatjes. Doe de boerenkool en tomaatjes in de ovenschaal en verdeel het eimengsel erover. Zet de schaal in de oven en strooi er na 10 minuten de Parmezaanse kaas over. Zet de frittata terug in de oven en laat nog zo’n 10-15 minuten garen tot het ei gestold is. Snijd de frittata in stukken en verdeel over de borden. Mmm!
Boerenkool over? Maak een heerlijke schotel met boerenkool en linzen of ontbijt met deze smoothie met boerenkool, banaan en peer.
Shoppinglist
8 grote eieren
150 gram boerenkool
100 gram cherrytomaatjes
1 sjalot, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 tl gedroogde oregano
1 handje geraspte Parmezaanse kaas\