Laat gerust alles uit je handen vallen, check je keukenkastjes of ren naar de winkel om de juiste spullen te halen. Want met deze chocolade bananenpannenkoeken begin je élke dag uitstekend: lekker én gezond!
Prak de banaan helemaal fijn met een vork. Voeg het ei toe en roer goed door. Voeg de cacao, kaneel en havermout toe en roer alles weer heel goed door. Voeg als laatste de blauwe bessen toe en roer ze voorzichtig door het mengsel.
Verwarm wat kokosolie in een grote koekenpan en schenk (of schep met een soeplepel) een beetje van het beslag in de pan. Met een spatel (of eventueel een vormpje) zorg je ervoor dat het beslag niet te ver uitloopt. Zo giet je de rest van het beslag ook verdeeld als kleine pannenkoekjes verspreid over de pan. Wanneer de bovenkant een beetje borrelt weet je dat de onderkant gaar is. Draai dan héél voorzichtig met een spatel de pannenkoekjes om en bak ze nog even lekker bruin aan de andere kant.
Maak van je pannenkoekjes een mooie stapel! Maak af met blauwe bessen en wat nootjes en doe er een lekkere dot kwark op die je bestrooit met kaneel of cacaonibs, hmmm. De echte zoetekauwen kunnen natuurlijk altijd nog wat honing of agavesiroop er overheen gieten, maar door de banaan zijn de pannenkoekjes al heerlijk zoet.
En daar heb je een geweldig ontbijt! Of lunch. Of tussendoortje. Oh mja, als avondeten kan eigenlijk ook wel. Deze pannenkoekjes zijn zó lekker dat je altijd wel een reden hebt om ze te eten. En al helemaal op Nationale Pannenkoekendag!
Shoppinglist (voor 1 persoon, ongeveer 4 kleine pannenkoekjes)
1 rijpe banaan
1 ei
4 scheppen havermout
1-2 el cacao
snuf kaneel
handje blauwe bessen
Voor de garnering:
blauwe bessen of ander fruit
handje walnoten
2-3 el kwark
kaneel of cacaonibs