Deze makkelijke vega maaltijd zet je zo op tafel en is superlekker. Heerlijk voor bij de brunch op een lazy Sunday, maar je kunt deze courgette fritters ook prima als avondmaaltijd serveren met bijvoorbeeld deze tomaat en avocado salade.
Verwarm de oven voor op 200˚C en leg bakpapier op een bakplaat. Was en rasp de courgette en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de bosuitjes fijn en kluts de eieren met een snuf peper en zout. Mix de courgette en bosui met de geklutste eieren en roer het meel door het beslag. Brokkel de feta in kleine stukjes en meng met het beslag. Houd je van spicy dan kun je nog een snuf gedroogde chillivlokken toevoegen.
Verwarm een beetje olie in een pan en wacht tot de olie goed heet is. Maak nu met 2 eetlepels fritters met een doorsnede van zo’n 15 cm. Afhankelijk van hoe groot je pan is zullen er zo’n 3 of 4 in passen. Bak de fritters aan beide zijden bruin en leg ze op de bakplaat. Schuif als alle fritters klaar zijn de bakplaat in de oven en bak de courgette fritters nog zo’n 10 minuutjes. Even laten afkoelen en serveer. Eet smakelijk!
Shopping list (voor 6 fritters)
1 courgette
2 bosuitjes
2 eieren
70 gram feta
2-3 el volkoren- of speltbloem
peper en zout
olijf- of kokosolie