In Amerika is banana bread al een hele tijd hot. In Nederland zijn we ineens ook massaal aan het bananenbrood bakken geslagen. Dit bananenbrood is zonder suiker. Lekker om zo te eten, maar ook met een beetje honing of pindakaas.
Verwarm de oven op 180˚C en bedek een cakeblik met bakpapier. Meng in een kom het meel met kaneel, koek- en speculaaskruiden, bakpoeder, noten en rozijnen of cranberries. Mix in de blender de melk met de dadels. Prak op een bord de bananen fijn met een vork. Meng nu alles goed door elkaar en giet het mengsel in het cakeblik. Zet 60 minuten in de oven (check of het brood klaar is met een cocktailprikker) en laat goed afkoelen. Nu wordt je geduld op de proef gesteld: het bananenbrood is het lekkerst als-ie een nachtje in de koelkast heeft gestaan.
Shopping list
3 grote rijpe bananen
100 gram amandel- of speltmeel (ga voor amandelmeel als je glutenvrij eet)
200 gram havermeel (dit maak je door havervlokken in de keukenmachine of blender fijn te malen, gebruik glutenvrije havervlokken als je glutenvrij eet)
125 ml amandel- of rijstmelk
12 gedroogde dadels zonder pit
1 tl kaneel
1 tl koek- en speculaaskruiden (optioneel)
1 volle tl bakpoeder
snuf zout
noten, rozijnen, cranberries, stukjes pure chocolade… whatever you like!