Zoete muffins ken je vast, maar soms heb je meer zin in iets hartigs. Deze hartige muffins met zongedroogde tomaatjes, Parmazaanse kaas en pesto zijn superlekker als lunch, snack tussendoor of bij een kom soep.
Verwarm de oven voor op 180˚C. Doe de havermout, het bakpoeder, eieren, melk en zout in een kom en meng tot een mooi glad deeg. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en roer deze samen met de Parmezaanse kaas door het deeg. Verdeel het deeg over de muffinvormpjes en schep in elk vormpje een theelepel pesto. Zet de muffins 25 tot 30 minuten in de oven. Dek de muffins af met aluminiumfolie als je het idee hebt dat het ‘te hard’ gaat. Check met een cocktailprikker of de muffins gaar zijn. Laat ze een beetje afkoelen en enjoy!
Shopping list (voor 6 muffins)
100 gram havermout
2 eieren
100 ml plantaardige melk
50 gram Parmazaanse kaas
6-8 zongedroogde tomaatjes
6 tl groene pesto
2 tl bakpoeder
snuf zout