Als de blaadjes van de bomen vallen krijgen we zin in hartverwarmende maaltijden en genieten we van stamppotten, soepen en ovenschotels. Proef de herfst met smaakvolle producten uit het seizoen zoals zoete aardappel, paddestoelen, pastinaak en pompoen. Zin in een dampend bordje herfstvoer? Take your pick uit onze favoriete herfstrecepten.
>> Waarom pompoen zo gezond is
Zoete aardappel stamppot met spruitjes
By far het meest populaire recept op de site. Deze stamppot met spruitjes maak je af met gekarameliseerde ui en geitenkaas en ziet er lekker feestelijk uit. Kijk hier voor het recept.
Peer pastinaak soep
Pastinaak heeft een heerlijk anijsachtige smaak die perfect past bij de fruitige smaak van peer. Krijg je eters? Serveer deze soep als voorgerecht. Het recept vind je hier.
Ovenschotel met wilde rijst, cranberry’s en geitenkaas
Overheerlijk herfstmaal van Women’s Health. Check hier het recept.
Chinese congee
Verkouden? Grieperig? Volgens de traditionele Chinese geneeskunde knap je van een kom congee snel weer op. Het recept vind je hier.
Pittige pompoensoep
Pompoensoep is altijd een goed idee! Kijk hier voor het recept.