Toet, toet! Ze zijn er weer: verse Hollandse aardbeien. Aardbeien zitten vol gezonde stoffen die je lichaam goed kan gebruiken. Naast vitamine C bevatten aardbeien ook foliumzuur en kalium. En ze smaken heerlijk op een beschuit of zo uit het vuistje. Wij doken met een bak zomerkoninkjes de keuken in en maakten er een goddelijk toetje van: aardbeien met kwark en kokos.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Leg er twee apart voor de garnering. Nu ga je aan de slag met de kokosroom. Gebruik hiervoor een blik kokosmelk dat een nacht in de koelkast heeft gestaan (of minimaal 2 uur in de vriezer). Draai het blik om en open het blik aan de onderkant. Alle ‘dunne’ melk ligt nu bovenop. Giet de dunne melk in een kopje (bewaar voor bijvoorbeeld een smoothie) en schep de dikke, romige melk die onderin het blik zit in een schaaltje. Voeg de vanille toe en voeg honing naar smaak toe. Klop de kokosmelk met een garde of handmixer tot room.
Schep een eetlepel kwark in de schaaltjes en schep daarop een eetlepel kokosroom. Leg er wat plakjes aardbei op en maak een nieuwe laag met kwark, kokosroom en plakjes aardbeien. Verdeel nog een laagje room over de laatste laag aardbeien en garneer met een hele aardbei en kokosrasp. Smullen maar!
Psstt! Ook smakelijk als ontbijt op een zonnige ochtend.
Shopping list (voor 2 personen)
100 gram aardbeien
250-300 gram kwark
1 blik kokosmelk
1 vanillestokje (merg uit 1 stokje of 1 tl vanille extract)
kokosrasp
honing