Alleen voor dit pure food café zou je naar Delft gaan, want het is zo’n plek waar je je helemaal happy voelt. Bij Hills & Mills bouwen ze op puur: op oprecht, gezond en lekker eten. Kijk, daar houden we van! Op de kaart vind je een mix van gerechten afkomstig uit en rondom de Himalaya (Hills) en lokale producten (Mills): biologisch, duurzaam en verantwoord. Je kunt er terecht voor lekkere koffie, verse thee, broodjes, salades, stoofgerechten en treats: verantwoord verwennen noemen ze dat bij Hills & Mills. Ook als je vegetarisch bent of allergisch voor gluten, noten of lactose kun je hier zonder zorgen eten en drinken. Er is een speciale kaart waarop precies staat aangegeven wat in elk gerecht zit.
Het eetcafé wordt gerund door de broers Nawaz en Sheraz Kazmi met Pakistaanse en Hollandse roots. Hun vader staat in de keuken. Je kunt eten meenemen, maar de sfeer is zo ongedwongen en de familie zo gastvrij dat het gezelliger is om aan een tafeltje achterin het restaurant of buiten op de stoep te gaan zitten en lekker te genieten. Na lang wikken en wegen – de menukaart is uitgebreid en alles lijkt even lekker – nemen we de big shrimp salad en quinoa arabiata met een vers sapje van wortel met gember. En ja, dat was smullen! Je proeft de pure smaken stuk voor stuk. Papa Kazmi kwam zelf even bij ons tafeltje om te informeren of de quinoa arabiata niet te pittig was. Als verrassing kregen we van Nawaz een proeverij van hun treats: frozen yoghurt (van magere biologische yoghurt), chocoladetaart van rauwe cacao (zonder bloem, boter en suiker), carrot cake, mango lassi en een chai latte (met amandelmelk). Yum! Yum! Yum!
Nog uren kunnen we vertellen over al het lekkers op de kaart en de bijzondere sfeer, maar je kunt er beter zelf naartoe! Wij gaan gauw weer naar Delft.